Op. Dr. Fatih AdanacıoğluMenü

Ben Aldırma Adana

Ben Aldırma Adana

Ben Nedir? Ben Neden Olur?

Benler ya da tıbbi adıyla nevüsler çok kişide görülür. Benler, pigmentli cilt hücrelerin toplanmalarından oluşan zararsız kitlelerdir. Tipik olarak küçük kahverengi, ten rengi veya pembe lekeler olarak görünürler. Benler genetik veya sonradan oluşabilir.Genellikle zararsızdırlar.Bazen kozmetik açıdan rahatsız edici olabilirler, bu durumda ben aldırma işlemi gerekmektedir. Bazı kişilerde vücutta yaygın görülebilir.

Ben Aldırma Yöntemleri

  • Cerrahi olarak çıkarma
  • Radyofrekans ile tıraşlama
  • Lazer radyofrekans ile yakma
  • Koter ile yakma
  • Kriyoterapi ile dondurularak

Ben Tıbbi Muayene

Ben veya başka bir deri kitlesi alınmadan önce, doktor kozmetik olarak uzaklaştırmanın uygun olup olmadığını kontrol etmelidir.

Muayene normalde yalnızca birkaç dakika sürer. Doktor beninizi veya kitleyi gerektiğinde dermoskop kullanılarak inceleyecektir.Bu cihaz, ben veya yumruyu polarize bir ışıkla büyüten ve aydınlatan, doktorunuzun küçük yapıları tespit etmesine, teşhis etmesine ve kozmetik çıkarmanın uygun olup olmadığına karar vermesine olanak tanıyan bir cilt görüntüleme cihazıdır.

Beninizin Fotoğraflanması

Beninizin veya lekenizin fotoğrafı çekilecek ve fotoğraf, sizinle doktorunuz arasında paylaşılan bir tıbbi kayıt olarak öncesi ve sonrası görünüm için saklanır. Beninizin fotoğraflarını, biyopsi yapmamız durumunda patoloji sonuçlarını ve işlem sonrasında yaranızı nasıl tedavi edeceğinize ilişkin bilgileri görebileceksiniz.

Ben çıkarma işleminizden önceki ve sonraki görünümünüzü karşılaştırmak amacıyla aynı ışık ortamında çekmek gerekir.

Ben Aldırma Radyofrekans

Adana ben aldırma radyofrekans cerrahisi, dokuyu kesmek, pıhtılaştırmak veya yok etmek için yüksek frekanslı radyo dalgalarının dokuya uygulanmasıdır. Citte belirgin görünen benleri ve diğer cilt lezyonlarını minimum yara iziyle gidermenin en etkili yollarındandır.

Radyo frekans uygulamasıya ben çıkarmaya uygun cilt lezyonları ve kitleler nedir?

Belirgin kabarık cilt benlerinin, siğillerin ve plaklarının çoğu, radyofrekans kullanılarak minimum yara iziyle giderilebilir. Radyocerrahi teknolojisi, benlerin ve kabarık lezyonların hassas bir şekilde tıraş edilmesine olanak tanır ve bu da kabarık benleri ve diğer cilt lezyonlarını gidermek için genellikle diğer ben çıkarma yöntemlerinden (plastik cerrahi dahil) daha az yara izi bırakır.

Radyofrekans ile alınabilen lezyonlar şunları içerir:

  • Kabarık benler
  • Siğiller
  • Seboreik keratöz
  • Fibröz papüller
  • Anjiyomlar
  • Kılcal damar yakma
  • Yağ bezeleri

Radyofrekans ameliyatı vücudun herhangi bir yerindeki benler ve diğer deri kitleleri için uygundur, özellikle de düşük yara izi bırakmayan kozmetik sonuçların daha önemli olduğu yüzdekiler için uygundur.

Kabarık benler, siğiller, skin tag ve diğer şişlikler, radyofrekans ameliyatı kullanılarak minimum yara iziyle hızlı bir şekilde giderilebilir.

Lazerle (Radyofrekans) Ben Aldırma Adana

Adana ben aldırma nerede yapılır? Sorusu sıkça sorulmaktadır. RF veya radyocerrahi olarak da adlandırılan radyofrekans cerrahisi, ultra yüksek frekanslı elektrik akımının (radyo dalgaları) cilde uygulanmasıdır. Radyo dalgaları kliniğimizde bulunan FDA (American food and drug administration) onaylı bir cihaz tarafından üretiliyor ve özel şekilli bir elektrot kullanılarak cilde uygulanıyor.

Radyo dalgaları hücrelerdeki su moleküllerinin titreşmesine neden olur, bu da ısı üretir ve su buharına dönüşür. Bu, lezyondaki hücrelerinin ve kan damarlarının kesilmesine veya pıhtılaşmasına (pıhtılaşmasına) neden olur.

Radyocerrahi işleminde ben veya deri lezyonu:

  • Tıraşlama hareketi kullanılarak fiziksel olarak çıkarılır ve/veya
  • Ben içindeki ısıyı arttırarak yakarak yok edilir (ablasyon olarak bilinen bir işlem)

Radyofrekans Cerrahisi

Radyocerrahi, özellikle labioplasti gibi kozmetik ameliyatlarda kullanmaktayız. Radyofrekans, benlerin ve cilt lezyonlarının kozmetik olarak mümkün olduğunca az iz bırakarak giderilmesinde çeşitli nedenlerden dolayı diğer prosedürlerden daha iyidir.

  • Cilt lezyonunu hassas bir şekilde tıraş etmede üstün kontrol
  • Çevredeki dokuların daha az ısı transferi/yanması nedeniyle diğer yöntemlere göre daha az yara izi
  • Daha az ağrı ve şişlik, daha hızlı iyileşme
  • İşlem sırasında ve sonrasında daha az kanama

Radyofrekans kozmetik tedavisi ayrıca şöyle bilinir;

Radyofrekans kozmetik ben ve cilt lezyonlarının giderilmesi şu şekilde de bilinir. Radyo frekanslı ben çıkarma, RF cerrahisi, radyo dalgası tedavisi, radyocerrahi, ablasyon, radyofrekans ablasyonu, RF ablasyonu, radyofrekans cerrahisi, elektrodesikasyon, elektrofulgurasyon.

Radyofrekans ile tedavi edilen lezyonlar;

Radyofrekans kozmetik ben ve cilt lezyonlarının giderilmesi tedavisinde kullanılır;

  • Benler
  • Siğiller
  • Kılcal damar lezyonları
  • Seboreik keratoz
  • Cilt etiketi
  • Anjiyom

Ben Aldırma Nasıl Yapılır?

İşlem siz sedyede yatarken gerçekleştirilir. Doktor genellikle beninizin etrafındaki deriye az miktarda lokal anestezik enjekte edecektir.Bu birkaç saniyeliğine acı verir ve daha sonra cildin birkaç saat boyunca uyuşuk hissetmesine neden olur. Lokal anestezi etkisini gösterdiğinde işlem sırasında herhangi bir ağrı veya yanma hissetmemeniz gerekir. Bazı anjiyomlar gibi çok küçük cilt lezyonlarında, işlem çok hızlı olduğundan lokal anestezi gerekmeyebilir.

Doktorunuz, gerekli şüpheli durumlarda beninizden veya kitlenizden biyopsi işlemi yapabilir. Bu, üst kısmın tıraşlanarak çıkarılması yoluyla yapılır.Beninizden tıraşlanan doku, tanıyı doğrulamak için bir cilt patoloğu tarafından mikroskobik olarak incelenmek üzere bir laboratuvara gönderilecektir. Patoloji sonuçları genellikle işlemden 3-4 gün sonra ortaya çıkar. Eğer lekenin cilt kanseri olduğu teşhis edilirse, kozmetik olarak çıkarıldıktan sonra daha ileri tedavi gerekli olacaktır.

Lekenin üst kısmı tıraş edildikten sonra taban kısmı, kalan dokuyu nazikçe temizleyen radyofrekans kullanılarak tedavi edilir. Bu işlem ısı ürettiğinden, buharlaşan dokudan duman kokusu alabilirsiniz. Benin tedavisi genellikle birkaç dakika içinde tamamlanır. Yaranın konumuna bağlı olarak yaranız plastik bir filmle, küçük bir yara bandıyla veya spreyli filmle kapatılacaktır.

Ben aldırma acıtır mı?

Ben aldırma ağrısız bir işemdir. Çıkarılacak bölgeye veya lezyona lokal anestezi yapılır. Ben ve cilt lezyonlarının giderilmesi amacıyla yapılacak radyofrekans kozmetik işlemi için cilt makyajsız ve temiz olmalıdır. İşlem süresi genellikle kısadır, süre ben sayısına göre değişebilmektedir.

Ben aldırma sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Yaranın üzerinde pansuman veya yara bandı varsa 2-3 gün orada bırakın. Bu süre zarfında yarayı kuru tutun.

2-3 gün sonra bandı çıkarın. İşlemden sonra mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için yaranın kurumasına veya kabuklanmasına izin verilmemelidir.Silikon bazlı skar merhemlerini 3 aya kadar her gün yaraya uygulamanızı öneririz.

Ben aldırma ameliyatı sonrası dönemde neler beklenmeli?

Ameliyattan hemen sonra genellikle soluk ten rengi bir tabana sahip hafif girintili bir alan oluşur.

Ameliyattan sonraki birkaç ay boyunca tedavi edilen bölge pembe görünecektir. Bu, yara iyileşmesinin normal bir aşamasıdır.Bu süre değişebilmektedir; nadir de olsa bazı kişilerde pembe renk bir yıldan fazla devam eder. Bu pembe alan daha sonra cilt renginize dönecektir. Böylelikle çok dikkatli bakmadan görünmeyecektir.

Ben aldırma izi kalır mı?

Çoğu durumda yara izi minimaldir ve benin bulunduğu yerde cilt renginde hafif bir değişiklikten ibarettir. Yani yüz yüze konuşma mesafesinde ayırt etmek güçtür. Benin bulunduğu yerde düz bir cilt ortaya çıkar, çöküklük olmaz.

Aşağıdaki risk faktörlerine sahip kişilerde yara izi kalma olasılığı bir miktar daha yükselir:

  • Genç yaş (30'dan az) larda hafif derecede risk yükselir
  • Çok koyu tenliler (Fitzpatrick skalası IV, V, VI tipleri). Bu cilt tipleri genellikle Hint ve Afrika kökenli kişilerde görülür.
  • Yara temizliğine dikkat etmeyenlerde; enfeksiyon oluşursa
  • Benlerin uzaklaştırılması prosedürünü takiben gerektiğinde ekstra yara izi hafifletme tedavisi (örneğin, steroid enjeksiyonları veya mikroiğneleme) ile destekleyebiliriz.

Ben aldırma tehlikeli mi?


Ben aldırma tehlikesiz bir işlemdir. Radyofrekansla ben çıkarılmasından sonraki sorunlar nadirdir.

Bazen benin yeniden büyümesi olabilir.Bu, vakaların yaklaşık yüzde 5’inde meydana gelir, bunun nedeni genellikle benin çok derin köklerinin olması olabilir. Böyle bir durumda ben genellikle ikinci bir tedaviyle başarılı bir şekilde çıkarılır.

Benlerin alındığı bölgede bazen pigmentasyonda değişiklikler (yani cildin koyulaşması veya solması) meydana gelebilir. Bu daha çok koyu tenli kişilerde görülür. Nadir sorunlar şunları içerir:

  • Yavaş iyileşme
  • Ağrı
  • Kanama
  • Enfeksiyon

Bunların hepsi radyocerrahi sonrasında diğer cerrahi ben çıkarma tekniklerine göre daha az görülür.

Kontrendikasyonlar

Aşağıdaki durumlarda radyocerrahi yapılmamalıdır:

  • Kalp pili
  • Hamilelik

Ben Aldırma Adana Fiyatı 2024

Adana ben aldırma fiyatları 2024 ben aldırma yöntemine göre, doktora ve tecrübeye göre değişmektedir. Ben aldırma fiyatı, ben (nevüs) sayısıyla orantılı olduğundan muayenehanemize gelip muayene olarak fiyat alabilirsiniz. Genellikle ben aldırma ücretleri 2500 tl ila 5000 tl aralığında değişmektedir.

Devlet hastanesinde ben aldırılır mı?

Devlet hastanesinde ben aldırılabilir. Genellikle cerrahi olarak ya da kriyoterapi kullanılmaktadır.

HASTA YORUMLARI
Dr. Fatih AdanacıoğluOp. Dr. Fatih AdanacıoğluKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
0545 938 1234